Synnytyksen
Sulku-Seremonia

Synnytyksen
Sulku-Seremonia

”Kuvittele maailma, jossa jokainen synnyttänyt nainen saisi tuntea olevansa arvostettu, tuettu ja rakastettu, suuresti kunnioitettu kyvyssään luoda uusi ihminen maailmaan!”

Yksi postpartum- doula palveluistani on synnytyksen sulku-seremonian tekeminen. Synnytys on suuri siirtymä naisen elämässä, joka avaa naisen niin fyysisesti, henkisesti kuin emotionaalisestikin. Tämän avautumisen vastapainoksi tarvitaan sulkemista, joka edistää kokonaisvaltaista tasapainoa ja hyvinvointia. Monissa kulttuureissa onkin tapana auttaa synnyttänyttä naista palautumaan hoitojen, hierontojen, lämmittävän ravinnon ja kehon “sulkemisen” avulla ja perinteisesti tämä hoito tehdään useita kertoja synnytyksen jälkeen. Kehon sulkeminen tapahtuu meksikolaisin rebozo-liinoin, jonka tarkoituksena on auttaa kehoa maadoittumaan ja löytämään oma keskilinjansa.

Sulkemis-seremonia on kokonaisuus, jossa kunnioitetaan äidiksi syntymisen siirtymäriittiä. Se on hetki arjen velvollisuuksien ulkopuolelle, mahdollisuus äidille pysähtymiseen itsensä äärelle. Sulku-seremonia on kunnioitus sinulle siitä, että olet kasvattanut ja synnyttänyt uutta elämää! Sinä hoidat päivin ja öin vauvaasi, nyt on sinun vuorosi olla hoidettavana!

Sulku-seremonia tehdään usein noin 1 ~ 3 kk sisällä synnytyksestä, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä antaa aikaa itsellesi, vaikka synnytyksestä olisikin kulunut jo useampi vuosi. Sulku-seremoniaa voidaan hyvin soveltaa myös muihin suuriin elämäntapahtumiin ja siirtymäkohtiin.

Synnytyksen sulku~seremonia koostuu:

  • Synnytys-tarinasi läpikäymisestä
  • Yrttikylvystä / saunasta mahdollisuuksien mukaan
  • Koko kehon öljyhieronnasta
  • Kehon sulkemisesta rebozo-liinoin
  • Ravitsevasta ruuasta

 

Sulku-seremonian tarkoituksena on myös auttaa sinua astumaan uuteen elämänvaiheeseen, tukien sinua omalla äitiyden polullasi ja saat samalla vinkkejä erilaisiin itsehoito-keinoihin lempeän postpartum-ajan tueksi.

HINTA

Matkakulut lisätään hintaan 0,30e/km.

Sulkuseremonia

180€  (4-5 h)

Sulku-seremonia voidaan toteuttaa kotikäyntinä.

Sulkuseremonia

180€  (4-5 h)

Sulku-seremonia voidaan toteuttaa kotikäyntinä.

Kanssakulkijana äitiyden pyhällä polulla

‹ Sivujen kuvat ottanut Iida Liimatainen ›

Kanssakulkijana äitiyden
pyhällä polulla

 FACEBOOK
 INSTAGRAM

sivujen kuvat ottanut Iida Liimatainen