Juttelin juuri erään ystäväni kanssa joka kysyi miten olen valmistautunut tulevaan synnytykseeni. Mietin hetken ja vastasin “kasvattamalla tätä vauvaa kohdussani!”
Luonnolliseen synnytykseenkin valmistautuessa törmää jos jonkinlaiseen neuvoon ja ohjeeseen, mitä tulisi tehdä valmistautuakseen synnytykseen.
📢 Meidän ei kuitenkaan tarvitse:
– visualisoida ja manifestoida synnytystämme
– tehdä spinning babies liikkeitä
– venyttää välilihaamme
– syödä taateleita
– tehdä syväkyykkyjä tai
– opetella synnytysasentoja
Synnyttääksemme vauvamme täysin fysiologisesti ja luonnollisesti!
Ja tottakai, saamme ja voimme tehdä kaikkea yllämainittua niin halutessamme, mutta joskus saattaa tuntua siltä kuin nämä asiat olisivat jollain tavalla *välttämättömiä* onnistuneen synnytyksen kannalta.
On kuitenkin olennaista kysyä itseltämme, miksi teemme kyseisiä asioita? Mitkä ajatukset tai uskomukset ohjaavat meitä kenties suorittamaan näitä “synnytykseen valmistavia” toimenpiteitä? Olemme ihmislajina kyllä menneet hyvin kauaksi luottamisesta luonnolliseen synnytykseen, ja näiden sinänsä viattomien ja ‘luonnollisten’ rituaalien taakse voi kätkeytyä pohjimmiltaan epäluottamus kehomme kykyyn synnyttää.
On oikeastaan tosi vapauttavaa oivaltaa se, että emme lähtökohtaisesti tarvitse yhtään mitään näistä ns. luonnollisistakaan valmistautumiskeinoista.
Toki, tämän kulttuurin keskellä kasvaneina saatamme usein tarvita nimenomaan henkistä valmistautumista synnytykseen, omien uskomusten purkamista ja luottamuksen vahvistamista, sekä tiedon hankintaa fysiologisesta synnytyksestä. Sitä olen itse tehnyt aiemmissa raskauksissani paljon ja tuntuu että tässä raskaudessa olenkin tiputtanut pois aivan kaiken ylimääräisen ja *vain ollut raskaana*. Minulla ei ole myöskään mitään odotuksia synnytyksen helppoudesta tai autuudesta, vaan innolla odotan sitä koitosta, jonka läpi saan kulkea tämän lapsen syntymän myötä. Tiedän kehoni kykenevän synnyttämään tämän lapseni ilman, että minun sinänsä tarvitsee tehdä mitään muuta kuin antautua synnytysvirran vietäväksi kun sen hetki koittaa.