Ympäri maailman löytyy erilaisia postpartum-ajan traditioita, joista voidaan löytää viisi universaalia tarvetta kaikille synnyttäneille naisille. Nämä pohjautuvat täysin naisten fysiologisiin ja henkisiin tarpeisiin postpartum-aikana. Jotta äidit voivat kokonaisvaltaisesti hyvin, meidän täytyy seurata näitä fysiologiaamme sisäänkirjoitettuja tarpeita.
#1. Pitkittynyt vuodelepo:
Lepo on yksi peruspilari lantionpohjan ja hormonaalisen terveyden kannalta. Pitkä lepo ennaltaehkäisee tulevia haasteita lantionpohjan alueella, sekä mahdollistaa äidin palautumisen synnytyksestä.
#2. Ravitseva ruoka:
Naisen ruuansulatus muuttuu raskaus & postpartum -aikana ja oikeanlaisella, lämpimällä, helposti sulavalla ja ravitsevalla ruualla voidaan tukea äidin palautumista ja elinvoimaa.
#3. Kosketus:
Kosketus auttaa rauhoittamaan hermostoa, tukee immuunipuolustusta ja antaa hoivaa tuoreelle äidille parantumisen tueksi.
#4. Lämpö:
Auttaa oksitosiinin tuotannossa, lisää verenkierron ja nesteiden virtausta. Postpartum-ajan hyvinvoinnin kannalta on ehdottoman tärkeää pitää äiti lämpimänä ja välttää kehon viilentymistä ja kylmettymistä.
#5. Yhteisön tuki:
Postpartum-ajan tuen perusta on yhteisöllisyydessä. Jotta äiti voi suunnata kaiken energiansa vauvaan ja kiintymyssuhteen muodostumiseen, tulee äidin olla tuettuna ja kannateltuna ihmisillä, joiden seurassa hänellä on hyvä olla.
🤱 Postpartum-aikaan panostaminen tulee aloittaa jo raskausaikana. Suunnittele, miten voit sisällyttää nämä elementit synnytyksen jälkeiseen aikaasi, jolla on kauaskantoiset seuraukset tulevaan terveyteesi.
Meidän tulee ensin äiteinä tunnustaa arvomme ja merkityksemme, jotta voimme priorisoida postpartum-ajan hyvinvointimme ja panostaa siihen.