Asiaa synnytyskivusta.
On karhunpalvelus markkinoida kivutonta synnytystä naisille. Tämä, nyt luonnollisissa synnytyspiireissä nouseva ilmiö, pohjaa samaan tavoitteeseen kuin medikaalinen synnytyksenhoito – kivun eliminoimiseen. On mielestäni aivan epärealistinen vaatimus odottaa kivutonta synnytystä, eikä sen kuuluisi olla tavoitteena.
Synnytys ON intensiivistä, haastavaa ja usein kivuliastakin. Ja SILTI se voi olla onnistunut, upea, kaunis ja voimallinen.
Jokainen synnytys opettaa naiselle jotain. Joskus se murtaa meidät kerros kerrokselta, aivan ytimeen asti, antautuen valtaville aalloille joiden myötä synnymme uudelleen, äidiksi. Synnytys saa tuntua, ja osoittaa meille sen voiman ja kyvyn, joka kehoissamme on.
Synnytyksessä on kyse NIIN paljon enemmästä, kuin kivusta. Se on uuden elämän syntymä, uuden perheen syntymä, kehojemme taidonnäyte, mahdollisuus parantumiseen ja eheytymiseen.
Meidän ei tarvitse yrittää paeta näitä tuntemuksia, sillä me emme voi kontrolloida synnytystä – tai elämää.
Jokainen aalto on osoitus kehomme voimasta. Jokainen tuntemus ja kipu on osoitus siitä matkasta, jonka vauvamme tekee läpi lantiomme kohti syliämme.