Se, että ihmiset on saatu uskoteltua siihen, että normaalit ja täysin luonnolliset kehontoiminnot vaativat lääkärin seurantaa, on medikalisaation nerokkain keksintö.
 
Se, että naiset on saatu peloteltua heidän kehojensa suurimman luomistyön *vaarallisuudesta* ja käännytettyä valkotakkien puoleen, on kaukana syntymän todellisesta luonteesta. Se, että naiset luulevat kehoissaan olevan synnynnäisesti jotain *vialla* on hyvin tuottava bisnes, lääketeollisuudelle.
 
Nykyaikainen raskaudenseuranta on keskittynyt etsimään ongelmia ja luomaan niitä, aivan normaaleissakin raskauksissa. Nykyaikainen raskaudenseuranta on lähinnä irvikuva siitä tuesta ja hoivasta, jota suuren siirtymäriitin keskellä oleva nainen oikeasti tarvitsee.
 
Raskaus ja synnytys eivät ole lääketieteellisiä tapahtumia. Jokaisen naisen keho on luotu kasvattamaan ja synnyttämään vauvansa, ilman yhtäkään diagnoosia, ultraääntä, sisätutkimusta tai lääkärin läsnäoloa. Itseasiassa, mitkään tutkimukset raskausaikana eivät *paranna* lopputuloksia vaan pohjautuvat kontrolloinnin tarpeeseen ja lisäävät stressiä.
 
Jos raskauteen suhtaudutaan lähtökohtaisesti patologialla on sen ilmiselvä seuraus medikalisoitu synnytys.
 
On ihmiskunnan suurin vedätys, että naisille on luotu kuva, että heidän kehonsa eivät pystyisi, aivan luonnollisesti ja ilman puuttumista kasvattamaan ja synnyttämään uutta elämää.
 
On ihmiskunnan suurin herätys, kun naiset muistavat kehoissaan elävän voiman ja viisauden, synnyinlahjansa uuden elämän luojattarina. Medikalisaatio ei ole syntymän portinvartija, eikä lähtökohtaisesti kuulu raskauteen ja synnyttämiseen millään tavalla.
 
Synnytys on siirtymäriitti naisen elämässä, jonka on tarkoitettu tapahtuvan lämmön, kodin, perheen ja turvan suojissa. Ei vieraiden ihmisten, kliinisyyden, sairauden ja lääkäreiden ympäröimänä.
 
Kun naiset muistavat, että voivat kasvattaa ja synnyttää omassa vapaudessaan ja voimassaan, medikalisaation kahleet katkeavat ja koko maailma muuttuu.