”Elämän alku ja juuri on ihmisen syntymässä. Vauvan syntyessä syntyy myös äiti ja tämä on suuri siirtymä naisen elämässä. Nainen synnyttää itsensä uudelleen, äidiksi, ja yhdistyy samalla vahvemmin sukupolviensa ketjuun. Juuri mamaksi syntyneenä. Yhteydestä luontoon ja omiin juuriimme, voimme ammentaa voimaa ja viisautta äitiyden polulla. Synnytämme kirjaimellisesti juurichakramme kautta ja kuten suuri elämänpuu, kasvamme sitä mukaan kun juuremme vahvistuvat. ”

Minun tarinani – Maria

Jo pienestä pitäen olen tuntenut vahvaa yhteyttä ja suurta rakkautta luontoa ja maan olentoja kohtaan. Lapsuuden kesäni vietin paljain jaloin järven ja metsien äärellä, purjehtien ja kasvimaalla touhuten. Syvä rakkaus luontoon ja Maan hyvinvointiin on vain vahvistunut vuosien mittaan.  Koen, että kaikki elämäntapahtumani ovat johdattaneet minua elämäntehtäväni äärelle.

Vuonna 2013 aloitin opintoni luonnonvaratuottajaksi ja tiesin löytäneeni tärkeän osan elämäntehtävääni. Siitä lähtien olen kasvattanut omaa puutarhaani, kerännyt luonnonkasveja ja valmistanut niistä hoitavia luonnontuotteita hyvinvoinnin tueksi. Luonnon avulla yhteys itseenikin on syventynyt ja aloin tuntea vahvaa johdatusta naiseuden parissa työskentelylle. Aloin käydä naistenpiireissä ja -kursseilla, sekä aloitin naistenpiirien pitämisen omalla paikkakunnallani. Naiseuden mysteereihin tutustuin erilaisten opettajien, kirjojen ja sisäisen työskentelyn avulla. Eräänä iltana vuonna 2015 doula-sana ilmestyi mieleeni kuin tähti kirkkaalta taivaalta, ja ilmoittauduin heti seuraavaan doula-koulutukseen. Tiesin, että tämä oli minua varten. Olin löytänyt intohimoni raskauden ja synnytyksen parissa ja opiskelin kaikesta luonnolliseen synnytykseen liittyen. Valmistuin Doulakan peruskoulutuksesta vuonna 2017.

Vuonna 2017 alkoi oma äitiyden polkuni odottaessani esikoistani ja samana vuonna sain olla mukana useammassa synnytyksessä doulana. Koin, mikä voima ja potentiaali raskaus-ajalla on naisen elämässä ja miten tärkeää hyvä valmistautuminen sekä muiden naisten rohkaiseva tuki on tällä matkalla. Synnytin lapsemme suunnitellusti kotona veteen sekä tyttäremme on lotus-lapsi, joka tarkoittaa, että napanuoraa ei ole katkaistu vaan se on saanut irrota luonnollisesti itsestään.  Sain kokea hyvin lempeän postpartum-ajan, jolloin hoidin itseäni erilaisilla luonnonrohdoilla, ravinnolla ja levolla.

Äidiksi syntyessäni synnytin itsenikin uudelleen, oman voimani ja viisauteni äärelle juurtuen. Ymmärsin, miten valtavan merkittävästä siirtymäriitistä on kyse ja miten tärkeä osa synnytyksen jälkeisellä ajalla on tässä kokonaisvaltaisessa muutoksessa.

Äidiksi syntymiseni myötä vahvistui kutsumukseni työskennellä äitiyden ja kohdun viisauden palveluksessa.

Olen täällä auttamassa ja tukemassa naisia löytämään yhteyden omiin vaistoihinsa synnyttäjinä ja elämän kasvattajina.

Olen tuomassa vahvistusta omiin voimiisi ja tukemassa sinua löytäessäsi alkuvoimaisen lähteen sisältäsi.

Olen täällä tuomassa hoivaa ja lempeyttä äitiyden polullesi, jotta Sinä voit muistaa olevasi itse rakkaus.

Olen täällä punomassa naisten välistä yhteisöä näkyväksi, jotta voisimme muistaa olevamme täällä toisiamme varten, tukemassa ja rakastamassa.

Ja äidit, jos ketkä sen tietävät, että me tarvitsemme muutosta tähän maailmaan. Siksi, sen on myös lähdettävä meistä. Kuuntelemalla kohtuamme, esivanhempiemme viisautta ja luonnonsyklejä olemme luomassa jälleen kestävää ja yhteyteen perustuvaa elämäntapaa.

Muut kurssit:

 

Doulakan Istukka-koulutus (2016), Kotisynnytys-koulutus (2016), Synnytyslaulu-kurssi (2016).  Sacred Pregnancy- ohjaajakoulutus (Anni Daulterin retriitti vuonna 2016).

Juurakon Voiman koulutuksissa olen opiskellut Äitienpiiri-ohjaajaksi (2018), Postpartum- hoidoista (2019) sekä Siirtymäriiteistä naisen elämässä (2019).

Tällä hetkellä opiskelen Postpartum- doulaksi Birth Arts Internationalin kautta. Pohjakoulutuksena minulla on luonnonvaratuottajan opinnot (joista valmistuin vuonna 2015). Laajennan ja syvennän osaamistani ja koulutustani jatkuvasti tällä ikuisella kasvun matkalla elämänkutsumukseni äärellä.

Imetystukiäiti- kurssi (Imetyksen tuki ry 2019)

Doulana olen tukena ja kanssakulkijana tällä äitiyden ihmeellisellä ja toisinaan haastavalla polulla. Olen tukenasii, jotta sinä voit löytää oman uniikin äidin voimasi ja olla yhteydessä sisäiseen viisauteesi. Löydetään yhdessä rytmi, joka soi harmoniassa sielusi laulun kanssa, yhteydessä luontoon ja juuriisi.

Kanssakulkijana äitiyden pyhällä polulla

‹ Sivujen kuvat ottanut Iida Liimatainen ›

Kanssakulkijana äitiyden
pyhällä polulla

 FACEBOOK
 INSTAGRAM

sivujen kuvat ottanut Iida Liimatainen