Laskettu aika …

Tuo maaginen päivämäärä, jonka lähestyessä moni alkaa kokea levottomuutta.

Mitä jos synnytys ei ala? Mitkä kikkakolmoset pitää ottaa käyttöön että saisi synnytyksen käynnistymään tiettyjen viikkojen sisällä?

Ja sitten on niitä ‘kontrolli-käyntejä’, niistä aiheutuvaa (usein aivan turhaa) stressiä ja huolta. 🤦

Loppuraskauden tulisi olla nimenomaan kontrollista irtipäästöä!

Loppuraskaus on aikaa, jolloin meitä kutsutaan vajoamaan omaan kuplaamme, syventymään itsemme äärelle ja antautumaan sille mysteerille, joka syntymän lähestyessä vallitsee. Meidän ei tarvitse yrittää käynnistellä synnytystä ennen aikojaan, vaan suoda vauvallemme kasvurauha kohdussa siihen asti, kunnes hän on valmis maailmaan.

Ehkä olet yksi niistä naisista, jonka kantoaika on luonnollisesti pidempi. Vain muutama prosentti synnyttää laskettuna päivänä, eikä se ole mikään deadline! Luotetaan vauvojemme ja kehojemme viisauteen ja aikatauluun.

Loppuraskaus tarjoaa meille mahdollisuuden hidastaa tahtia, sulkea ulkomaailma pois tietoisuudestamme ja antaa ajan kulua omalla ihmeellisellä tahdillaan. Mikä tuo sinulle rentoutumista ja nautintoa? Nyt saa hyvällä syyllä vajota omaan tilaan, katsoa leffoja, lukea kirjoja, nukkua pitkiä päiväunia, kylpeä ja saunoa, syödä hyvin ja olla vaan!

Loppuraskaudessa meidän kuuluukin kyllästyä raskauteen, kunnes synnytyksen hetki koittaa niin että olemme valmiita päästämään irti raskaudesta ja siirtymään uuteen elämänvaiheeseen. Loppuraskaus ON jo osa synnytystä. Hitaasti ja lempeästi keho valmistelee kohti syntymää ja eräs kaunis päivä vauvan syntymäpäivä koittaa – mikä on väistämättä hyvin pian!