Kukaan ei uskaltaisi tehdä sisätutkimusta synnyttävälle tiikerille…” Ja silti, tiikeri synnyttää ilman tietoa siitä, kuinka monta senttiä kohdunkaula on missäkin vaiheessa avautunut!

 

Sisätutkimukset ovat tarpeettomia sekä haitallisia interventioita sekä raskauden että synnytyksen aikana. Sisätutkimuksilla ei saada mitään relevanttia tietoa synnytyksen kulkuun tai kestoon liittyen, sillä kohdunkaulan avautuminen saattaa tapahtua minuuteissa muutamasta sentistä kymmeneen – tai viedä tuntikausia. Olennaisinta on se, millainen synnytysympäristö on, miten nainen pystyy antautumaan ja rentoutumaan ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä.

 

Rutiininomaiset sisätutkimukset synnytyksen aikana ovat medikaalinen raiskaus, jolla ei ole mitään tekemistä synnytyksen kunnioittamisen ja tukemisen kanssa. Niillä luodaan auktoriteetti asemaa, ja viedään nainen yhä kauemmas omista vaistoistaan ja synnytyksen voimalleen antautumisesta.

 

Gynekologia itsessään pohjautuu naisten riistämiselle ja hyvin epäeettiselle medikaaliselle tutkimukselle, josta nämä synnytyksen aikaiset sisätutkimukset ovat lähtöisin.

 

Kohdunkaulamme on pyhä portti maailmojen välillä. Se on paikka, jonne kellä tahansa ei ole lupaa koskea – ei lääkärillä, kätilöllä tai edes omalla kumppanilla ilman naisen täyttä suostumusta ja kehon 100% “kyllää”. Synnytyksessä tuo portti avautuu kanavaksi vauvalle saapua tähän maailmaan. Tuon portin avautuminen on kokonaisvaltainen, mysteerinen ja henkinenkin matka ja jokainen häiriötekijä vaikuttaa matkan kulkuun.

 

203c.png

Kenenkään muun sormet, kuin naisen omat, eivät kuulu tähän porttiin synnytyksen hetkellä 

203c.png

 

Itse en ole sietänyt mitään kosketusta synnytyksen aikana, saatika jonkun toisen ihmisen sormia sisälläni. Olin kirjaimellisesti kuin tuo synnyttävä tiikeri, joka olisi puraissut pään siltä joka yrittäisi tulla sörkkimään.

 

Paras keino varmistua siitä, että kukaan ei tule koskemaan tai häiritsemään synnytystäsi on synnyttää kotona ja valita tarkkaan, kenet ottaa mukaan synnytys-tilaansa.

 

Mitä tämä herättää sinussa? 

2764.png