Sinun ei tarvitse olla “hippi”, “henkinen ihminen”, kiinnostunut seremonioista ja asua metsän keskellä, synnyttääksesi lapsesi kotona.
Kotisynnyttäjiin saattaa vielä liittyä tiettyjä stereotypioita, että vain “tietynlaiset” ihmiset valitsevat kotisynnytyksen. Sinun ei tarvitse uskoa jumalattariin, seurata kuunsyklejä tai istua naistenpiireissä halutaksesi synnyttää kotona. Ehkä istukka-seremoniat ja raskaus-alttarit menevät yli hilseen sinulla, etkä halua luoda synnytyksesi ympärille mitään sen ihmeellisempää henkistä aspektia.
Syyt kotisynnytykselle voivat olla mitä tahansa.
Kenties olet kokenut traumaattisen synnytyksen sairaalassa, etkä enää halua ottaa sitä riskiä toistamiseen.
Ehkä tunnet vain sisimmässäsi, että koti on sinulle paras paikka synnyttää lapsesi.
Et kaipaa mitään ylimääräistä, vaan haluat synnyttää luonnollisesti ja omassa rauhassasi.
Sinun ei tarvitse haluta synnytyksen olevan “henkinen kokemus” valitessasi kotisynnytyksen. Ehkä synnytys on sinulle normaali, arkinen tapahtuma jonka haluat tapahtuvan ilman vieraita ihmisiä ympärilläsi.
Kotona tapahtuva synnytys on aikojen alusta asti ollut se luonnollisin, fysiologisin tapa tuoda lapsemme maailmaan. Se ei ole vain vaihtoehto-ihmisten tai pienen marginaalisen ryhmän erikoisuus, vaan tuikitavallinen valinta myös “ihan tavallisille” naisille.
Toki synnytys, etenkin luonnollisesti tapahtuessaan vaikuttaa meihin myös henkisesti/ hengellisesti ja voi avata uusia näkökulmia elämään. Kuitenkaan tämän ei lähtökohtaisesti tarvitse olla pyrkimyksenä, vaan tärkeintä on, että nainen saa synnyttää siellä missä kokee olonsa turvalliseksi, kunnioitetuksi ja tuetuksi.