Usein kuulee ihmisten haaveilevan kotisynnytyksestä jo esikoisen kohdalla, mutta toteavan kuitenkin, että ”ehkä sitten seuraavan kohdalla uskallan synnyttää kotona.” Surullisimpia ovat ne tapaukset, joissa toista lasta ei enää haluta esikoisen traumaattisen synnytyskokemuksen jälkeen.
 
Esikoisen synnytys ei ole *harjoitus-kierros*. Se on ainoa kerta, kun juuri tämä lapsesi syntyy tähän maailmaan. Sitä ei voi muuttaa jälkikäteen, eivätkä seuraavat synnytyksetkään voi korvata tätä kokemusta.
 
Newsflash! Sinä voit ja kykenet synnyttämään ensimmäisen lapsesikin täysin luonnollisesti, kotona tai vaikka metsässä. Ihan missä vain haluat synnyttää. Esikoisesi synnytys on tärkeä tapahtuma ja siirtymäriittisi äitiyden polulle. Sillä missä, miten ja kenen kanssa se tapahtuu ON merkitystä!
 
Äidinvaiston kuunteleminen alkaa jo raskausaikana. Se alkaa siitä, että valitsemme itsellemme parhaan mahdollisen synnytyspaikan, kuuntelemme vauvamme viestejä siitä, missä *hän* haluaa syntyä, otamme vastuun synnytyksestämme ja valinnoistamme.
 
Sillä jokaisessa valinnassa on riskinsä. Fysiologisen ja luonnollisen synnytyksen näkökulmasta sairaala on vaarallinen paikka synnyttää. Vieraiden ihmisten läsnäolo, tutkimukset, medikaalinen puuttuminen ja kliininen ympäristö itsessään ovat häiriötekijöitä synnytykselle. Vaikka rationaalinen mielemme saattaa kokea sairaalaympäristön turvallisena, nisäkäs-kehollemme se on täynnä uhkia.
 
Jos sisäisesti koet vetoa synnyttää kotona, jo esikoisen kohdalla, niin kuuntele sitä ääntä! Opiskele, tutki, etsi viisaan naisen tukea matkallesi, antaudu vaistoillesi (huolimatta kenenkään muun mielipiteestä asiaan.) Sinun kehosi, sinun vauvasi, sinun synnytyksesi, sinun päätöksesi.
 
*Jokainen* vauva haluaa syntyä rauhan, lempeyden ja rakkauden ympäröiminä, luonnollisesti ja suoraan äidin rinnoille päästen. *Jokaisen* vauvan syntymäoikeus on syntyä luonnollisesti, tanssia syntymän-spiraalin häiriöittä yhdessä äitinsä kanssa ja kehonsa voiman kokien.
 
Ensimmäisen lapsen synnytys tulee muuttamaan elämäsi kokonaisvaltaisesti, ja trust me, haasteita tulee väistämättä vastaan. Juuri sen takia vahva alku äitiyteen, omassa voimassasi ja oman kykysi kehollistaneena on paras lähtökohta ja pohja vanhemmuuden polulle.
 
Sinä voit synnyttää esikoisesi kotisi suojissa, viisaiden naisten läsnäolossa, arvostettuna ja rakkaudella tuettuna.
Sinä ja esikoisesi ansaitsette parhaan mahdollisen synnytyksen ja sen kokemuksen ei tarvitse olla traumaattinen.
 
Ja nyt, jos koskaan, tarvitsemme omassa voimassaan synnyttäviä naisia.
Naisia, jotka astuvat äitiyden polulleen omaan kykyynsä luottaen, äidinvaistoaan kuunnellen ja leijonaemon lailla lapsiaan suojellen.
 
Jos haluat synnyttää esikoisesi kotona, mutta mielessäsi on vielä pelkoja, epäilyksiä tai uskomuksia, jotka ovat unelmiesi synnytyksen tiellä, niin ota yhtettä ja jutellaan!