Luonnollinen synnytys on paljon enemmän kuin vain alatiesynnytys

raskaus synnytys vapaasynnytys Oct 11, 2021

 

Synnyttäminen kliinisessä ympäristössä, vieraiden ihmisten läsnäolossa ei ole luonnollista. 

 

Sisätutkimukset, jatkuva tarkkailu, pakotettu ponnistaminen ja välilihan leikkaus eivät ole luonnollisia. 

 

Kalvojen puhkaisu, synteettinen oksitosiini ja istukan syntymisen hoputtaminen eivät ole luonnollisia. 

 

Vauvan vastaanottaminen kumihanskoilla, napanuoran nopea katkaisu ja pistoksien antaminen vastasyntyneelle eivät ole luonnollisia. 

 

Vauvan hatuttaminen, mittaaminen ja punnitseminen välittömästi syntymän jälkeen ei ole luonnollista. 

 

 

Vieraiden ihmisten koskeminen vauvaan ja vauvan vienti pois äidin rinnalta ei ole luonnollista. 

 
 
 
 
Synnytys ja syntymä on niin paljon merkityksellisempää, kuin moni meistä ymmärtääkään ja harva syntymän parissa työskenteleväkään ymmärtää, miten olennainen osa luonnollinen hormonitoiminta on synnytyksessä.
 
Fysiologinen, luonnollinen, häiriötön synnytys on biologinen tarpeemme ja elinehto kukoistavalle ihmisyydelle.
 
Aina, kun fysiologista synnytystä häiritään, se vaikuttaa hormonaaliseen matriksiin, soluihimme, kokonaisvaltaiseen terveyteemme sekä äidin ja vauvan väliseen suhteeseen.
 
Ymmärtäessämme hormonaalisen matriksin merkityksen synnytyksessä ja sen seuraukset äiti-vauva symbioosille, luonnollisen synnytyksen suojelemisesta tulee prioriteettimme.
 
Luonnollisessa ja häiriöttömässä synnytyksessä nainen kokee suurimman määrän oksitosiinia (rakkaus-hormonia) koko elämänsä aikana. Tällä hormonilla on erityisen tärkeä tehtävä: luoda vahva kiintymys-suhde ja rakkauden täyteinen transformaatio äidin ja vauvan välille. Synnytys on luonnostaan suurin mahdollinen rakkauden kehollistuma maan päällä! Jokainen interventio synnytyksessä ryöstää tämän alkukantaisen rakkauden sekä äidiltä että vauvalta.
(Tottakai ihmisinä olemme kykeneväisiä rakastamaan lapsiamme huolimatta synnytystavasta, tämä on osoitus lajimme mukautuvuudesta. Biologinen tarpeemme ja oikeutemme on kuitenkin kokea tämä hormonaalinen koktaili, jonka kehomme tuottaa luonnollisesti synnytyksessä.)
 
Luonnollisessa synnytyksessä naisen kehossa erittyy myös beta-endorfiiniä, jonka tarkoitus on muuttaa tietoisuuden tilaa ja auttaa selviämään synnytyksen intensiivisyydestä.
 
Synnytyksen jälkeen taas häiriötön ihokontakti äidin ja vauvan välillä tuottaa prolaktiinia, joka on hoivan, hellyyden ja kiintymyksen hormooni. Imetys mahdollistaa myös tämän ihmeellisen hormonikoktailin ja niiden kommunikoinnin äidin ja vauvan välillä.
 
Luonnollinen synnytys luo pohjan kukoistavalle elämälle. Se vaikuttaa siihen, millaisia äitejä olemme. Se vaikuttaa lapsiemme immuniteettiin, terveyteen, mikrobiomistoon, oppimiskykyyn, kiintymyssuhteeseen.
 
Luonnollinen synnytys ei ole ainoastaan todella turvallista, vaan se on kehoissamme sykkivä viisaus, joka luo rakkaudellisen perinnön myös tuleville sukupolville.
 
 
 
 
 

Liity sisäpiiriin!

 

Tilaa Juuri Maman uutiskirje ja pysyt kuulolla uusimmista kursseista ja kirjoituksista.