Jos pelkäät vapaasynnytystä, pelkäät synnytystä

kotisynnytys vapaasynnytys Nov 17, 2022

Jos ajatus vapaasynnyttämisestä saa niskavillasi nousemaan, niin se kertoo siitä että kannat vielä jotain pelkoa synnyttämiseen liittyen.

Tämä on toki täysin ymmärrettävää, ottaen huomioon että yhteiskunnassamme pidetään lähtökohtaisesti lähes kaikkea luonnollista ‘vaarallisena’. Kuitenkin se, miten suhtaudut vapaasynnyttämiseen kertoo paljon suhtautumisestasi synnytykseen ja nämä pelot vaativat tarkempaa tutkiskelua.

Loppuviimein kaikki se, mihin olemme tottuneet “normaaleina” toimenpiteinä synnytykseen liittyen, ovat täysin tarpeettomia. Sydänäänien kuuntelu, senttien tarkkailu, mittaukset, ammattilaisten läsnäolo, ohjattu ponnistaminen palvelevat kaikki vain yhtä asiaa – kontrollin tarvetta.

Synnytystä, sen luonnollisessa olomuodossaan, ei voi kontrolloida. Sille voi vain antautua.

Sinun ei tarvitse haluta synnyttää vapaasti, eikä suunnitella sitä mutta siihen valmistautuminen on luottamuksen rakentamista itse synnyttämiseen ja sen fysiologiaan.

Miten voimaantunut olo tulee siitä, kun tiedät ettet periaatteessa tarvitse yhtään mitään synnyttääksesi lapsesi. Sinun kehosi synnyttää, ilman että tiedät paljonko olet auki, kuinka sydänäänet lyövät tai että kukaan ohjeistaa sinua missä asennossa kuuluisi ponnistaa.

Vaikka et suunnittelisi synnyttäväsi itseksesi, vapaasynnytyksen mahdollisuus on kuitenkin aina olemassa. Ehkä synnytys alkaa niin yllättäen ja etenee nopeasti, ettet ehdi sairaalaan asti. Tai kotikätilöt ehtivätkin paikalle vasta vauvan synnyttyä.

Tieto luo varmuutta ja hyvä valmistautuminen tuo luottamusta, jotta voit antautua synnytyksellesi ja kehosi viisaudelle.

 

 

Liity sisäpiiriin!

 

Tilaa Juuri Maman uutiskirje ja pysyt kuulolla uusimmista kursseista ja kirjoituksista.